Det kan dit brand lære af min mosters skuffe

Det kan dit brand lære af min mosters skuffe

Det kan dit brand lære af min mosters skuffe

Min elskede moster er blevet en ældre dame, og da min søster og jeg ryddede op i hendes lejlighed fandt vi flere skjulte skatte og gamle minder, der gik rent i hjertet

Særligt denne: Vi genfandt skuffen! Dén, med brugt gaveindpaknings-papir, som min moster har gemt fra midt 1970 til godt op i nullerne. Instinktivt vidste vi, at det var nødvendigt med et spændingsmoment, en slags belønning for al sliddet. Så den skuffe havde vi gemt til sidst.

Som efterkrigsbarn har min moster haft en særlig fornemmelse for genanvendelse. Her stod vi så med de fineste pyntesløjfer, bånd og papir af silke, krymmel-luv, blomstervelour og crepe. Strøget, foldet eller rullet op.

Det var som at åbne en tidskapsel, hvor hvert årti var blevet skaleret ned i mindre dele. Pludselig var det som om, at alle vores fødselsdage, familiefester, jubileer og juleaftener lå i den skuffe.

Udover at gavepapiret vel tæller som et slags arkæologisk fund, kan vi lære noget af værdien ved at gøre sig umage. Og om hvordan vi husker ting.

 

5 tips fra min mosters skuffe til dig, der vil huskes

Følelser fungerer som en katalysator for hukommelsen. Gennem en velopbygget fortælling kan vi altså engagere os i selv de mest komplicerede informationer. Det gælder også for måden, du brander din virksomhed.

1 Vis omtanke, når du giver

Når du giver en gave gør du det så personligt som muligt. Det samme skal du gøre, når du skriver til dine kunder. Skriv så dine kunder kan se, at du genkender dem og anerkender dem, og du vil stå stærkt i deres erindring.

For at kunne gøre det er du nødt til at vide noget om, hvem de egentlig er, de mennesker, du henvender dig til. Kender du din målgruppe godt nok, så ved du også hvad der er vigtigt for dem. Kan du matche dem vil de huske dit brand og endnu vigtigere: interagere med dig, fordi du har bevist at de kan have tillid til dig.

Måske ligner du selv dine kunder? Ikke? Hvis du kender din målgruppe rigtig godt, ved du, hvad de har brug for fra dig, når du kommunikerer til dem. Se, hvad Jesper siger om emotionel markedsføring lige her.

2 Giv kvalitet frem for alt

Anonyme gaver, som bærer præg af pligt og travlhed bliver husket, ved du. Men hvor familiemedlemmer eller kærester ikke kan straffe dig førend til næste år, gør dine følgere det prompte. Et skønt gammelt ord siger, at man skal give det man selv ville blive glad for. Ingen ønsker sig vel spam i sin inboks?

På din kommunikationsplan skal du altså være sikker på, at du fodrer dine følgere med relevant indhold, der giver dem lige præcis dét de ønsker sig, ellers vær klar på at miste dem.

Det vigtigste her er nok at undgå at fylde folks mailbokse med salgstaler og tilbud. Der er en fin balance mellem at udsende for ofte og for sjældent.

Giv aldrig bare fordi det står på din plan, så hellere vente med at sende noget ud. Men giv, når du har noget værdifuldt at sige, du ved kan bruges til noget for netop din modtager. Og gør det, så det passer til dine kunders digitale vaner.

3 Forventning er alt

Du har brugt tre timer og fire kopper kaffe på at skrive to blogindlæg og nu vil du gerne have det ud over rampen. Bare husk, hvor vigtigt det er at bruge tid på indledningen og det visuelle, berømte første øjekast.

Det visuelle er vildt vigtigt.

En god overskrift og et passende billede. Disse to ting skal være interessante i sig selv, men skal altid passe sammen med vinkel og indhold. Bliv ikke fristet til at overdrive i dine overskrifter med alt for meget HEY! i kampen om opmærksomhed. Kun hvis du kan indrfri det i indholdet.

Hvis du har en webshop, håber jeg at du benytter dig af muligheden for at lægge en lille fysisk gave i kassen, så det bliver mindre anonymt. At give kunden den dér lille ekstra ting er ned til at forstærke følelsen af personlig service, som man ellers kun kan give bag desken.

Sådan laver du en god overskrift

4 Når du selv får en gave, så sig pænt tak

Hold dig ikke tilbage, når du selv har modtaget noget, du anser for værdifuldt. Hav altid plads til spontan taknemmelighed i din content-plan, så du kan fortælle andre, når du har modtaget eller oplevet noget, som giver dig selv og din virksomhed en form for værdi.

Når du deler givende, positive oplevelser eller anerkender andre på sociale medier skaber det ringe i vandet som kommer igen.

Har du tænkt over, at gaver kan være mange ting? Et foredrag, du har været til? En kilde til inspiration for dig og din virksomhed? En kreativ samarbejdspartner? En TED talk, da du luftede hunden?

5 Det er godt at genbruge

Du behøver ikke være genial hver gang. Når du sidder og river dig i håret over at finde på unikt indhold, så glæd dig over, at det er helt fint at genbruge. Det gør du ved at gennemgå dine indlæg og gøre nogle af dem relevante og aktuelle igen ved at give dem en ny vinkel.

 

Har du nogen spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte mig. Find mig lige her

 

 

 

Del dine tanker